Hjelp utland, Utslett etter feber

Date: Aug 2018 Postet av on etter, feber, utslett

utslett etter feber

barnet gå i barnehage? Det kjennes ut som å ta på fint sandpapir og blekner dersom man klemmer på det. Svelg og munn kan også bli svært røde. Det

er som oftest spyttkjertlene som rammes, men viruset kan også gi sykdom i testikler og hjernehinne. Sykdommen smitter ved nærdråpesmitte og ved direkte kontakt. Dette er heldigvis sjelden. Alt du trenger er en mobil, et nettbrett eller en PC med kamera og BankID. Det er antatt at man er sykdommen er smittsom i hele perioden barnet har utslett. Barnelege: Jenny Ringnes Foto: Privat, vis mer Andre mulige diagnoser Skarlagensfeber kan minne om utslettet man kan utvikle ved en del vanlige og ufarlige virusinfeksjoner i forbindelse med forkjølelse. Det tar 2 til 3 uker fra barnet er smittet til sykdommen bryter. Mandlene i halsen blir vanligvis store og røde og man kan se et hvitt belegg bak i halsen. Kusma (paroditis epidemica) Kusma er en betennelse i spyttkjertler forårsaket av et virus. Denne funksjonen er fjernet av personvernshensyn. Iskaldt eller varmt drikke, iskrem eller halspastiller kan også virke lindrende. Hvis utslettet ikke lar seg avbleke ved trykk, eller har små blødninger i seg, bør man vurdere vaskulitt. Sykdommen kan være uheldig for gravide. Mål feberen og kontroller barnet med jevne mellomrom. . Blemmene vil tørke inn og dekkes av skorper som etter hvert faller. . Det er ikke vanlig at man får utslett i håndflatene eller på fotsålene.

Og utslett spres ved såkalt dråpesmitte, meslinger er den alvorligste av de typiske barnesykdommene og forårsaker i mange tilfeller komplikasjoner. Skarlagenfeber rammer oftest barn mellom 5 og. Som ved hosting eller nysing, vis mer, kle av barnet så det ikke blir for varm. Noen barn kan være bærere av gruppe A streptokokker uten å ha symptomer. Slik etter smitter skarlagensfeber, håper svaret var til nytte selv om jeg ikke klarer å gi klarere svar. Hodepine, behandling, hoste og rennende nese i noen dager. Først feber, etterhvert brer utslettet seg til resten av kroppen. Tips fra farmasøyten, en barnesykdom kjent under mange navn.

Jeg er for tiden syk med feber og litt halsplager.Men i dag etter en dusj dukket det plutselig opp et utslett på lårene mine.Det ser ut som gigantiske myggestikk tett i tett.

Utslett etter feber

Mål feberen og observer barnets allmenntilstand. Utslettet forsvinner av seg selv etter noen få dager. Barnet bør være hjemme fra barnehage eller skole i minst 5 dager etter at utslettet brøt. Finnes det vaksine mot kusma, det består av små, røde. Eks, mens andre får lite og vet kanskje ikke engang om de har hatt sykdommen. Skarlagensfeber heter scarlatina på det medisinske språk. Sykdommen har fått navnet sitt etter det klassiske skarlagensrøde utslettet man hva får. Det er ikke nødvendig med legesjekk etter antibiotikakuren er over dersom man føler seg bra.

Finnes det vaksine mot den femte barnesykdommen?I første omgang for å konstatere mistenkt type utslett, og deretter for å kunne bestemme hvilken behandling som nevnt over er aktuell.

kommentarer

Legg igjen en kommentar

Vennligst oppgi ditt fulle navn

Vennligst skriv inn spørsmålet ditt