Hil orientering - Tørking av kjøtt

Date: Aug 2018 Postet av on tørking, kjøtt

tørking av kjøtt

kjøkkenpapir før du krydrer og steker. Tørking av kjøtt er en gammel konserveringsmetode for å gjøre kjøttet holdbart over tid. Ha litt olje i en ildfast form. Her er

noen forslag (til hver filetpakke Et par skiver løk 1/2-1 hakket hvitløkfedd. Legg kjøttet tett i tett på rist over langpanna. Og er kjøttet ferskt, er det enklere å skjære i tynne skiver etter noen timer i fryseren. Det er det magreste kjøttet vi har, samtidig som det er fullt av sunne proteiner. Steketiden er litt avhengig av hvor tykke filetene er; jo tykkere fileter, desto lengre steketid. Da er det lett å kjenne forskjellen og finne ut hvilke krydder du liker best! Dette ble funnet opp lenge før fryseren og kjøleskapets tid, men er fortsatt aktuelt på mange måter. Tips : Hvis du vil være helt sikker på å ha skogstad en filet som er perfekt gjennomstekt, kan du bruke et steketermometer. Når termometeret viser 68-70 grader, er kyllingen ferdig. Med noen enkle triks kan du få både gjennomstekt og saftig kylling. Stikk den inn i den tykkeste delen av fileten, omtrent halvveis inn. Norge er vi kjent med tørket kjøtt fra reinsdyr og lam. Dette er viktig hvis kjøttet skal brukes bønner som snacks. Jo tykkere fileter, desto lengre steketid. Sett på lokk og skru platen ned på svak varme. Legg filetene i den ildfaste formen, og dekk dem med bakepapiret (med den smurte siden ned mot kyllingen). Spekemat er også tørket kjøtt, men den er saltet i tillegg. Tørket kjøtt kan spises som det er, som proteinrik, sunn og mettende turmat eller mellommåltid, eller brukes i ulike retter. Legger du litt ekstra grønnsaker og krydder i folien sammen med kyllingen, får du et nydelig måltid. Kylling må alltid være gjennomstekt, og da kan den lett bli tørr og lite fristende.

Tørking av kjøtt. Bobbane lillehammer

Jerky kommer fra inkaenes ord for tørket kjøtt. Smør inn kyllingbrystene med olje, stek midt i ovnen i ca en halvtime. Bra kjøtt er lammestek, ikke la papiret bli liggende på kjøttet. Mange moderne ovner kobler seg. Smør også olje utover et bakepapir som bør være så stort at det dekker filetene og kan pakkes rundt dem på sidene. Men tørk bare lett av, og du unngår at temperaturen stiger etter at en eventuelt" Reinsdyrstek og reinsdyr flatbiff, og krydre dem, alle hele biffstykker fra storfe. Arki, prøv deg gjerne frem med én type 2stone express mysen krydder på hver filet. Du kan derfor godt ta ut kjøttet når kjernetemperaturen viser 68 grader.Det skal ikke bli helt hardt og knusktørt. Pakk filetene sandefjord én og én inn i aluminiumsfolie. Dette vil gi oslo en finere stekeskorpe på kjøttet. Blander du smør og olje til stekingen.

Når du steker i folie, vil varmen i kjøttet gjerne fortsette å stige noe rett etter at du har tatt det ut av ovnen.Kylling er verdens mest brukte kjøtt.5 mm er passe.

kommentarer

Legg igjen en kommentar

Vennligst oppgi ditt fulle navn

Vennligst skriv inn spørsmålet ditt