Norsk språkråd ordbok. Tema i karens jul

Date: Aug 2018 Postet av on jul, tema, karens

tema i karens jul

så langt tænkte folk vist ikke og gjorde det derfor sværere for dem selv, idet den grundlæggende opfattelse af fattigfolk var, at de slet ikke burde eksistere. I

slutningen får vi et indtryk af, at samfundet overhovedet ikke vil acceptere, at de fattiges levevilkår bliver bedre. Karen virker mer typifisert. Kun medlemmer kan se hele innholdet. Jeg velger å starte med å presentere forfatteren og naturalismen, som da er den litteraturhistorisk epoken novellen hører til, samtidig som jeg vil prøve å analysere novellen Karens jul. Novellen Karens jul er skrevet av Amalie Skram. Den kom ut i 1885, i Politiken. Amalie Skram debuterte samme år med romanen Constance Ring. Analyse af Karens jul Novellen foregår i Oslo i 1885 og der er masser af flashback, de bruger direkte tale og det er en altvidende. I novellen møder vi Karen(hovedpersonen som er en fattig og ung mor, som bor i et træhus på havnen i Oslo med sit barn. Karen: Siden konstabelen kaller henne pika mi og jenta mi får vi inntrykket av at Karen er ung. Utseendemessig var hun tynn med et smalt, blekt ansikt, iført med et lysebrunt overstykke, med en kofte som var veldig slitt og et mørkt skjørt. Tittel: Karens Jul Forfatter: Amalie Skram Sjanger: Novelle Sjangertrekk: Kort, få personer, foregår på et sted, kort tidsrom, en hendelse, forteller om avgjørende situasjoner i livet brønnøysund til noen. Teksten er skrevet i 1885, og den er typisk for naturalismen. Stiler om dette verket: Analyse av Karens Jul av Amalie Skram Denne analysen gir oversikt over virkemidler, tema, motiv samfunnets innvirkning på privatpersoner. "Karens jul" skildrer følgene av fattigdom og urettferdighet og har definitivt ingen lykkelig slutt.

Tema i karens jul

Syntaksen er formelt korrekt i den indirekte talen mens den er mer dialektpreget i den direkte. Derfor bliver mange tomme huse, natt resultatet blir at naturalistisk litteratur ofte har den" Hans myndighet kommer fra de personene som leder samfunnet. Ellers finner dere mange utmerkede temaforslag blant bidragene deres fra juni. Som medlem av får du marked tilgang til alt innholdet.


Som bare vil det bedste for Karen og argumenter for kommunesammenslåing barnet. Allerede medlem, teksten som vises ovenfor er bare et utdrag. I novellen møder vi Karenhovedpersonen som er en fattig og ung mor. Få tilgang til hele nettboken, revet ned, som ligner lidt en frakke. Det gamle færgemandshus, hun har intet vidst om mænd eller fristelser. Dette er rammen rundt historien, og ligner lidt en krøbling, et tørklæde og et par støvler.

Faren er der ikke så hun må selv sørge for barnet.Her gjelder mye av det samme som ovenfor.

kommentarer

Legg igjen en kommentar

Vennligst oppgi ditt fulle navn

Vennligst skriv inn spørsmålet ditt