Høysensetiv - Norske selskab møte

Date: Aug 2018 Postet av on norske, møte, selskab

norske selskab møte

et aktuelt tema, og moralen ligger skjult bak den tragiske komedien. Dette ser vi blant annet i Herremanden, hvor han forteller om en godseier som kommer til helvete fordi

sønnen har brukt opp hele formuen hans på hor og spill. Det Wessel prøver å si i diktet er at en ikke skal være utro eller drive hor. Sønnen brukte farens penger på hor og spill, faren måtte kreve mer penger av bøndene, og kom derfor til helvete. Den sønnen som førte herremanden til helvete, har kusken skaffet ham. Studentene holdt møter på en kro i København, hvor nasjonalfølelsen og klassisistisk diktning regjerte. 0 anbefalinger vet dere om noen bedre sider? På hvert møte hadde medlemmene en stor punsjbolle som alle forsynte seg. Herremanden og Smeden og Bageren er kanskje de best kjente diktene av Wessel. Bare handlingen kan få en til å le godt. Dette gjaldt først og fremst embetsmenn og borgere som bodde i byene. Han innrømmer at han drikker, men han går bare på anstendige steder. Ta bakeren isteden, sier. Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Folk slipper i hvert fall å svette alene.

Halsbånd til katt Norske selskab møte

Diktet viser også faren ved å la loven bestemme. Og glemme fornuften, bra, smeden dreper en annen, versene i diktet ender på ord som rimer med hverandre. Begge omhandler et alvorlig tema som blir norske selskab møte framført som en morsom fortelling.

Den som utmerket seg framfor de andre var Johan Herman Wessel (1742-1785).Han gjorde i 1772 sin debut med en parodi på Kjærlighed uden Stømper.


Mens de som bodde på landet først og fremst strevde med arbeidet på gården. Samtidig som det gir diktet bergen rytme. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert. Mye av det Wessel skrev kan ses på som både humoristisk og uvirkelig. Moralen i fortellingen er at en alltid skal være forberedt på døden. Men i flere av hans dikt skjuler det seg regler for hvordan man skal leve. Disse versene gjør diktet lettere å forstå. Unge nett norske studenter stiftet i 1772 Det Norske Selskab.

kommentarer

Legg igjen en kommentar

Vennligst oppgi ditt fulle navn

Vennligst skriv inn spørsmålet ditt