Gågata pizzeria: Nattehimmelen. Cosinussetningen

Date: Aug 2018 Postet av on nattehimmelen

nattehimmelen

være anderledes på planeter omkring andre stjerner, og det vil have betydning for, hvordan eventuelt liv ser ud der. Raske bevegelser, en stadig endring av former og først og

fremst fargene; det rosa kommer tydeligere biff fram i kanten, blendende hvitt kan dukke opp og man får en tydelig dyplilla i sentrum av utbruddet. Mars, har vi maksimale nordlyssjanser, og hele perioden egner seg altså for nordlysjakt. Fargene kommer for det meste fra eksiterte nitrogenmolekyler, ionisert nitrogen og oksygenatomer. Noen ganger står man en hel kveld, time etter time, og ser opp mot en klar himmel uten en antydning. Mange av de mest kjente nordlysbildene er tatt over byene. Tunge snøbyger fra Ishavet eller regnvær opp langs Golfstrømmen midtvinters ligger som tette lokk mellom oss og nordlyset. Patsy i, absolutely fabulous ) beskrev utbruddet hun så på Spåkenes i Lyngen som «en lilla anemone som åpnet og lukket seg». Andre ganger skjer det ingenting før man plutselig får et raskt utbrudd. Men fra midten av august er det mørkt nok til at vi kan se hageavfall bygdøy de første utbruddene. September, er det mørkt fra klokka 18 (vintertid akkurat når vi ligger i nordlysbeltet. Alta var tidlig et senter for nordlysforskingen. Under et nordlysmaksimum observeres nordlys ved Middelhavet, og hyppigere enn vanlig for eksempel i Sør-Skandinavia og på De britiske øyer. Malmbyen ved Ofotfjorden er en drøm av fjell, fjord og snø om vinteren. Forklaringen gikk da ut på at ladde partikler fra sola styres av jordas magnetfelt og «tenner» atmosfærens gasser. Et trent øye ser en tynn dis noen steder på himmelen som stjernene skinner igjennom, da vet man at noe er på gang. Under 120 km Ionisert nitrogen skaper blålilla lys. Land: India, stat: Goa, koordinater: 1516'N /7357'E, valuta: Indisk rupi (INR). Fenomenet har blitt observert og fotografert fra bakkenivå så langt sør i Norge som i Kristiansand. Hamn i Senja er feriestedet for deg som søker naturopplevelser, nordlys og avkobling omgitt av overveldende og vakker kystnatur. Warning: Parameter 2 to expected to be a reference, value given in /customers/a/5/0/p on line 286 Myre er et travelt fiskevær i vakreste Vesterålen.

Og i 2013 hadde vi den siste toppen. Dårlig vær er det største hinderet for å se nordlyset. At de lysende prikker på spørsmål nattehimmelen er stjerner som Solen. I de nordnorske storbyene kan man gå på en høyde. Endelig kan man oppleve en skikkelig korona.

Nordlysaktiviteten går i 11-årssykluser, og i 2013 hadde vi den siste toppen.Under et nordlysmaksimum observeres nordlys ved Middelhavet, og hyppigere enn vanlig for eksempel i Sør-Skandinavia og på De britiske øyer.Polarlyset inneholder bare visse spesielle farger, altså ikke alle fargene i solspekteret.

Nattehimmelen

Det er tross alt ti mil opp dit. Under selve nordlysovalen, mens det på den sørlige halvkule kalles aurora australis eller sørlys. En faktabok for barn Nordlyssenteret 2002. Under isen på Antarktis og lierskogen dekksenter dybt nede i underjordiske huler. Men hyppigheten er lavere og utbruddene jevnt over svakere. Så snurrer NordNorge med jordrotasjonen ut av beltet. Så uvirkelig og overjordisk at man etterpå spør seg selv om man virkelig så det. Dybt under havet ved undersøiske vulkaner. En faktabok om nordlys Nordlyssenteret Alv Egeland I nordlysets verden.

kommentarer

Legg igjen en kommentar

Vennligst oppgi ditt fulle navn

Vennligst skriv inn spørsmålet ditt