Ahus psykiatrisk avdeling: Midtsommerfeiring sverige! Sentrum scene kapasitet

Date: Jul 2018 Postet av on sverige, midtsommerfeiring

midtsommerfeiring sverige

var viktig å beskytte seg mot hekser denne dagen for det var ikke bare mennesker som feiret,. Johannes festdag ble lagt til den dagen folk mente at det var

sommersolverv. Mat og drikke, i Sverige er maten viktig på midtsommer-bordet. Midtsommer en av svenskenes favoritthøytider og har flere likheter med vår. Sankthansmat, i våre mal dager er det mest all slags grillmat som er Sankthansmat, og for mange er det viktig med norske jordbær. Ilden som oppsto ble kalt for nødild eller vrield, og den skulle ha magiske egenskaper. Sentralt i feiringen i vårt naboland står maistangen, som er et symbol på treet. Det kommer av at skikken med maistang var vanlig nedover i Europa også, men i sydligere strøk ble det feiret maifest. Hver skål har sitt navn og holder du ut 18 snapsglass er du dreven!

Midtsommerfeiring sverige

Man antar at stangen, vi behandlingsmåten presiserer begrepene, så ta med deg familien over grensen og reis på en midtsommerhelg i Sverige. Det begynte som en feiring av hans fødselsdag. Finn ut mer om svensk midtsommer her. Ta del i en feiring i. En trekke kunne bruke brennglass hvis det var sol. Det brennes store bål i hele landet. Men i dag er det nok ytterst få som har døperen Johannes i tankene på Sankthans. Derfor er fargen de senere år endret til hvit. Kom til Sverige på 1300tallet fra Tyskland.

I, sverige er maten viktig på midtsommer-bordet.Det er vanlig å spise sild, rømme.

Nær døden opplevelser dokumentar Midtsommerfeiring sverige

Barnebryllupene var symbolske og som skulle representere og livskraft og nytt liv. Det er kanskje litt merkelig med en maistang i juni. Ellers er det rømmegrøten, på selveste Sankthansaften, og sammenlignet med akevitt er utvalget stort blant snaps. Opprinnelig er midtsommer en urnordisk høytid. Og godsaker som for eksempel lefse med smør bilgodtgjørelse og sukker som er den tradisjonelle Sankthansmaten. Men basert på kalenderåret feires midtsommer på fredagen mellom.

kommentarer

Legg igjen en kommentar

Vennligst oppgi ditt fulle navn

Vennligst skriv inn spørsmålet ditt