Anbefalte aksjefond: Mensen uteblir! Flyreiser til rhodos

Date: Aug 2018 Postet av on uteblir, mensen

mensen uteblir

at forsinket menstruasjon vanligvis har en naturlig forklaring, og at det som regel ikke er farlig. Dersom den ikke kommer over tid ville jeg likevel oppsøkt lege, avslutter hun.

Uregelmessig mens kan variere i intervaller fra 5 uker til opptil 6 måneder, opplyser Lommelegens svarlege. Vanlige årsaker til at mensen uteblir kan være vekttap, overdrevet trening eller stress. Det at prevensjonsmidlet ditt fjerner mensen blir imidlertid ikke sett på som noe unormalt eller et problem. Eksperten: Gynekolog Mette Løkeland foto: Ingrid Aasen Wærness, Studio 1 fotografene Foto: Ingrid Aasen Wærness, Studio 1 fotografene. Det kan være lurt å notere når menstruasjonen begynner, uansett om den er regelmessig eller uregelmessig. Dette kan man få i form av p-piller, sier han. Hvis du opplever små blødninger fra skjeden, men ikke har mensen, kan det skyldes: Celleforandringer på livmorhalsen. Hos de fleste kvinner er mensen nokså regelmessig, og kommer med cirka 25 til 32 dagers mellomrom - med noe variasjon fra gang til gang. Ifølge Ole-Erik Iversen, som er gynekolog og professor i medisin ved Universitetet i Bergen, finnes det en rekke vanlige og mindre vanlige grunner til at dette skjer. Østrogen hemmer beinnedbrytningen, og østrogentap øker nedbrytningen av skjelettet, forklarer hun. For kvinner som ønsker å bli gravide og opplever uregelmessige sykluser, kan det være aktuelt å gi hormoner for å fremskynde mensblødning og eggløsning, opplyser gynekologen. Det som er viktig å utelukke er at det ikke skyldes celleforandringer. Dette kan være problemer med stoffskifte, diabetes eller nyresykdommer. Alderen hos kvinnen er viktig i denne vurderingen. Hun jobber også ved Spiren Fertilitetsklinikk, hvor hun daglig gir råd til kvinner som ikke blir gravide. Er det graviditet skjer det mange endringer i kroppen knyttet til dette. Etter overgangsalderen skal man alltid oppsøke lege, råder Løkeland. Dersom du bruker hormonbasert prevensjonsmiddel er det viktig å sjekke om dette blir brukt på riktig måte. Tidlig overgangsalder, sykdommer i en kjertel i hjernen (sjelden). I de fleste tilfeller er små blødninger ufarlige. Blødning fra sylinderepitelet er ufarlig og sjansen for at dette kan skje øker ved en graviditet. Legen vil vurdere hvilke prøver som skal tas og foreslå tiltak og behandling avhengig av hva årsaken. Er det manglende eller forstyrrelse av eggløsningen kan blødningen bli forsinket.

Dersom mensen blir borte over at halvt år eller er uregelmessig over en lengre periode. Tyreoidaforstyrrelser, vis mer, dette skjer imidlertid hyppigere når kvinnen nærmer seg overgangsalder. Det er noen medikamenter som brukes ved blant annet psykiske lidelser som kan gi opphør av mensen. Er naturligvis at du er gravid. Anbefales det at man oppsøker lege for å linn finne ut hva som er årsaken. Så sykehistorien er et sentralt element i utredningen av uteblitt menstruasjon. Hyperprolaktinemi eller prematur menopause, vis mer, grunner til at mensen forsvinner Årsakene til at menstruasjonen forsvinner eller blir uregelmessig kan være mange. Ja, nellys en vanlig og opplagt årsak, som igjen forårsaker uregelmessige blødninger. Hva man kan gjøre selv avhenger av hva utløsende årsak.

6 anledningar till att mensen uteblir som inte beror på graviditet.18 kan göra att mensen försvinner, men det har inte bara med BMI att göra.Vanlige årsaker til at mensen uteblir kan være vekttap, overdrevet trening eller stress.

Mens andre har lengre, gynekolog og postdoktor ved Institutt for samfunnsmedisin. Liv Bente Romundstad er Lommelegens svarlege. Mammor som jobbar är nästan dubbelt så stressade. Dette skjer mensen uteblir ved en spontanabort, dersom det er en tykk slimhinne inne i livmoren som ikke blir blødd. Romundstad forklarer at det kan være helt naturlige årsaker til at mensen uteblir.

kommentarer

Legg igjen en kommentar

Vennligst oppgi ditt fulle navn

Vennligst skriv inn spørsmålet ditt