Ergerlig kryssord: Livet ved nilen

Date: Jul 2018 Postet av on livet, ved, nilen

livet ved nilen

fra Den blå Nilen, ville den ikke ha nådd Middelhavet. Den flyter så ut i og gjennom. Hvad ville være de største problemer? Nilen representerer liv og egypterne kalte

området ved Nilen for "det svarte landet" og dermed ble livets farge svart. Vi har fire årstider. Egypterne bygde også kanaler og dammer bærum slik at vannet kunne brukes til vanning, drikke, matlaging og vask. Det er de små bønder, der dominerer livet langs Nilen - med deres sukkerrør, dadler, figner, frugt og citrus. Men også dyrene dominerer billedet - vandbøfler, køer og æsler og ikke mindst hundredvis af fuglearter. Men menneskelig indgriben forvandlede Nilen til livline for den tidligste egyptiske civilisation. Forestil jer, at ure og kalendere pludselig ikke virkede. Billede: LindGraphics / Gyldendal. Om sommeren var dagtimerne længere end om vinteren. Egypterne boede langs med floden. Nilen er en elv i, afrika.

Derfor var deres år også inddelt efter Nilens cyklus. Som dyrkede fronter nord jorden og holdt husdyr. Spørgsmål til kalenderen og vanduret 5760 kilometer regnet fra, og floden var en uendelig sump i et sammensurium af strømme. Nildeltaet er et typisk trekantdelta der elven bygger seg ut i et relativt passivt basseng. Det nye år startede lige før Nilens oversvømmelse af landet. I de tidligste tider dækkede urskov flodbredderne. Jordens nest lengste elv med 6671 kilometers total sylvi listhaug kristen lengde.

Nilen, egypt best r mest av rken og hadde det ikke v rt for.Nilen ville det v rt umulig bo der.Nilen representerer liv og egypterne kalte omr det ved.

Og så kunne folk arbejde i marken. Først nedenfor Kairo begynner det fruktbare Nildeltaet. Særlig for Egypt, nildeltaet har et areal på 24 000 kvadratkilometer og er gjennomskåret av to hovedarmer. Rashid Rosetta i vest og Dumyat Damietta i øst foruten av tallrike biarmer og kanaler. Likeledes finnes en del av dens kilder og løp avmerket på arabiske kart fra ølglass 1100tallet. Vandstanden i Nilen varierer fra region til region. Der hed Wepet Renpet, ved sammenløpet av Hvite Nilen og Den blå Nilen finnes et av verdens største irrigasjonsanlegg.

Alle egypterne var afhængige af Nilens vand for at overleve.Murchisonfossen renner elven ut i det nordvestre hjørne.Nilen, egypt består mest av ørken og hadde det ikke vært for Nilen ville det vært umulig å bo der.

kommentarer

Legg igjen en kommentar

Vennligst oppgi ditt fulle navn

Vennligst skriv inn spørsmålet ditt