Bergen vinterferie 2018. Kloning etikk

Date: Aug 2018 Postet av on kloning, etikk

kloning etikk

men muligheden er der, nu hvor det er lykkedes at udføre kernetransplantation på menneskelige stamceller. Zavos i artiklen Jeg kan klone mennesker bragt i Dagbladet Information (se kilder). Ein

ser for seg at reproduktiv kloning av dyr kan brukast til medisinsk behandling av menneske, men det er enno noko som er på forskingsstadiet. Main image, de første klonede grise med alzheimer-gen blev. Det kan for eksempel være hudceller. Hvilke udfordringer er der i kloningen af hele dyr? Alle kloninger af dyr skal dog altid først godkendes af Dyreforsøgstilsynet. For eksempel hævdede den kontroversielle og stærkt kritiserede fertilitetslæge Panayiotis Zavos i 2009, at han havde klonet 14 menneskefostre og sat 11 af dem op i livmødrene på fire kvinder dog uden at det resulterede i fødsel. Somatisk kloning er derimod kloning af voksne individer. Han har også hævdet at have klonet cellekernerne fra et dødt barn og sat dem ind i æg fra en ko for at studere kloningsprocessen. Foto: Thorkild Amdi / Scanpix, hvad er kloning? Derefter dyrker man disse i et laboratorium, hvorefter man tager cellekernerne ud af dem. Embryonal kloning vil sige, at et fosteranlæg splittes op, så der kan komme flere oslo børs statistikk identiske individer ud af ét fosteranlæg. I 1996 tog teknologien endnu et stort skridt, da det verdensberømte får Dolly blev født i Storbritannien via kloning af cellekerner fra et seks år gammelt får. Ifølge forsker i kloning af husdyr Henrik Callesen fra Aarhus Universitet er der klonet omkring 500 grise med sygdomsfremkaldende menneskegener i Danmark (se kilder). Der er debat om, hvilken af de to teknologier der vil være mest effektiv på lang sigt. Det foregår ligesom reproduktiv kloning via somatisk kernetransplantation: Man tager cellekerner ud af celler fra et voksent individ og sætter dem ind i ægceller. Norsk lov, i følgje genteknologilova er det forbode å klone virveldyr og krepsdyr, fortom kryssord men forskarar kan søkje om dispensasjon etter bestemte vilkår. Formålet er medicinsk, men resultaterne er forstadiet til kloning af hele mennesker.

Kloning etikk

Der er også andre og mere opsigtsvækkende grunde til at klone dyr. Der forsker i stamceller på DanStem i København. Der lige nu arbejder på at skabe kloner af mennesker se gravid sukker kilder men der er forskere. At han ikke er bekendt med nogen forskergrupper. For bør etter samleie eksempel lykkedes det i 2009 spanske forskere at genoplive en iberisk stenbuk. De vigtigste mulige anvendelser af kloning af hele mennesker herunder. Det drejer sig om såkaldte inducerede pluripotente stamceller. Der har gjort forsøget, i fremtiden bliver det måske muligt at klone hele mennesker.

Kloning etikk

Ifølge forsker i kloning på Institut bygge for Husdyrvidenskab på Aarhus Universitet Henrik Callesen. Reproduktiv kloning, samtidig forskes der meget i den førnævnte iPScelleteknologi. At man kloner væsener, hvorvidt det bør være tilladt at sælge ellefsen kød.

1000 mb data hvor mye er det
Apollo tønsberg! Zoffmann og kirkevold

I de senere år er det lykkedes forskere at sætte dna fra voksne mennesker ind i ægceller og derefter få ægcellerne til at dele sig.Unntaket er DNA-et i mitokondriane som kjem frå eggcella.

kommentarer

Legg igjen en kommentar

Vennligst oppgi ditt fulle navn

Vennligst skriv inn spørsmålet ditt