Dame kåper 2018. Inderøy røde kors

Date: Aug 2018 Postet av on røde, kors, inderøy

inderøy røde kors

i framtida? Programleiar Monika Blikås blir med rundt til ulike verdsdelar og dyr, og opplever både skjemt og alvor saman med biolog og dyrepassar Helene Axelsen i Dyreparken. Også

dei i Strilalam. Frå første januar er det ikkje lov å ha høner i små bur. Med turgjengar Jarle. Med Kirsti Mckinnoen og Anne De Boer ved Bioforsk økologisk på Tingvoll gard oslo i Møre og Romsdal. Reporter Tove Fugelsnes søkjer profesjonell hjelp i dag for å få ein fin og frodig hage. Dagens art er gravplasslav. På låven møter ho selgarane Arild Tøsse, Annbjørg Mathisen, Irene Stolpnes, Tanja Bangjord, Vikki Anderson Sjøbom, Pernilla Stenekk, Tove Espvik og Heidi Jørgensen Gjersvoll. Reporter Tove Fugelsnes er hos strikkebedrifta Lanullva i Eide på Nordmøre. Dagens art er sølvnever, som er grøn når han er våt og sølvkvit når han er tørr, og veks på berg og i edellauvskog. Skogbrukarane våre gjer ein viktig jobb for klimaet når dei plantar nye tre og held skogane ved like. Ho skal passe på sauene når dei blir slept ut på grøne ekrer, for i skogen lurar gaupe og rev og i lufta flyg korp og ørn. Ytterst ved havet, i Bud i Møre og Romsdal, bur biletkunstnaren Åse Sæterøy. Det viser forsking som Bioforsk øst Landvik i Grimstad har gjort. (I to delar) 30 tusen gardsbruk står tomme rundt om i landet vårt. Med lang hals og nebb er han ei levande fiskestong. (I tre delar) Tove Fugelsnes er ute med oppsynsbåtar i dag og sjekkar garn og teiner i Møre og Romsdal. Blant anna i Skjåk i Oppland Langt inne i skogen i Saltdal kommune i Nordland bur ekteparet og kunstnarane Per Adde og Kajsa Zetterkvist. Vi plukkar sopp i Bærum med ekspert Morten Jødal. Korleis komme i form etter jula på ein artig måte og samtidig få rike naturopplevingar? Forskere ved universitetet for miljø- og biovitenskap på Ås i Akershus, forsker på hvordan fuktighet påvirker vekster.

Inderøy røde kors

Tove Fugelsnes ser på mange ulike fugleartar i bob Kristiansund i Møre og miljø Romsdal. Og snart startar festivalen Norsk drikke for andre år på rad. No sprer ho seg raskt og parrar seg med grågås.

Og bonden brukar graset på innmarka til vinterfôr. Vinar og horoskop drammar, pent avrunda med blodige historier på turens siste etappe. I sendinga får vi også høyre at enkelte insekt er avhengige av brente skogar for å overleve. I kjellaren lagar dei cider, for å nemne noko, og vi pratar om den nyttige vepsen som det også er særs mykje. Sløying og treklatring, programleiar Monika Blikås besøker parken, og deler gjerne sin store plantekunnskap med oss. Og må handtere hest og geit.

Me får høyra meir om ismusikken, og om økofilosofien til musikaren, som lagar nye istrument til kvar konsert.Vi blir med inn og ser korleis dei tek i mot og stoppar ut dyr og fuglar til ei mest mogleg naturtru utgåve av arten.

kommentarer

Legg igjen en kommentar

Vennligst oppgi ditt fulle navn

Vennligst skriv inn spørsmålet ditt