P1 musikk: Hvordan vaske fjellsko

Date: Aug 2018 Postet av on hvordan, fjellsko, vaske

hvordan vaske fjellsko

i terrenget og skoene blir møkkete, vær nøye med å vaske bort møkken med såpevann. Voks er et must å bruke på reversert lær og glatt lær, men også

å foretrekke på nubuck etter at skoen er brukt over en tid. Det fjerner vond lukt. Vedlikehold av fottøy, alle støvler og sko, enten de er av lær eller tekstil, med eller uten Gore-Tex membran, må behandles og vedlikeholdes. Veldig viktig at dere også tar ut de løse innersålen på skoen når dere har brukt de en hel dag slik at det ikke ligger kondens under og lager vond lukt. Følg disse rådene for en effektiv håndvask eller skånsom maskinvask, dersom du likevel foretrekker det. Litt brukspreget, men ellers fine og myke i skinnet. Veldig greie såler ettersom at de ikke tar noe plass i skoen, trekker til seg masse fukt og gir en god lukt. Derfor er sprayimpregnering genialt for kunstmaterialer, tekstil og kombinasjon av for eksempel spaltlær og tekstil. Endret August 17, formelt 2008 av Amk. En del lette helsyntetiske sko, joggesko og tursko, kan faktisk vaskes i vaskemaskin, men bruk et mildt vaskemiddel, milo eller lignende og et finvaskprogram. Aller viktigst er det at du tørker løpeskoene dine skånsomt. Unntaket er Alfa sko laget i materialet Alfa Air. Grangers G-Max, universal Footwear Proofer impregnering for alle typer fjellsko. Bruk maksimum 40 grader, sett ned farten på sentrifugeringen, bruk gjerne et skåneprogram (ull, silke, osv). Til rengjøring av fjellsko av lær bruker jeg bare lunkent vann og en sko- eller oppvaskbørste. Nubucklær brukes i både klassiske fjellsko og lettere fjellsko. Disse skoene skal kun vaskes, ikke impregneres. Da kan overdelen krympe og sålen krølle seg opp. Et tips kan være å starte med sprayimpregnering, og fortsette med voks når skoen blir eldre. Passende voksbehandling kan være for eksempel før og etter langturer, og eventuelt når læret ser tørt. Den beste måten å tørke løpesko på, er å fylle dem med sammenkrøllet avispapir og sette dem til tørk på et luftig og tørt sted. På denne måten blir den glatte overflaten beskyttet helt mot slitasje, og beholder derfor sine gode egenskaper. Vårt tips er å rengjøre dem for hånd før du tyr til maskinen. Terrengskoene er laget for å tåle mer, men vær spesielt nøye med overdelen på asfaltsko som har blitt gjørmete/møkkete. Sprayimpregnering brukes også på lærstøvler. De lukter jo de også. Den mister spenst og elastisitet og får redusert sine støtdempende egenskaper betraktelig. Naturlig voks som vannbasert voks, eller bivoks er å anbefale. Både ved bruk av voks, spray eller flytende impregnering skal skoen normalt være tørr.

Nærin" nikwax, impregnering, du kan kan bruke spray, da du er sikker at du kan ha mulighet til vaske skoene om du sliter med skam nrk fotsvette. Sko, til slutt, om man plages mye med fotsvette så burde man kjøpe seg såler å ha i sko som ta opp mye fukt. Lær, glattlær, fottøy, syntetiske eller imitert skinn, nubuck. Da har du behandlet skoene feil og mistet reklamasjonsretten. Tips til vedlikehold, tags, fjellsko, da trekker impregneringen best inn i læret.

Jeg har noen ecco fjellsko som burde fått seg en vask.De er av skinn, heter ecco Receptor, og det står en Gore Tex logo på ene siden Hei gjest!For å se skjult innhold må du være medlem av foreningen.

Vårt lille land 2018 Hvordan vaske fjellsko

Håndvask skoene i lunkent vann med natron. Og vask føttene godt hver dag skift sokker hver dag. Det er nettopp det som er poenget med plastposen. Vask med Milo hvordan vaske fjellsko og spyl i hageslangen.

kommentarer

Legg igjen en kommentar

Vennligst oppgi ditt fulle navn

Vennligst skriv inn spørsmålet ditt