Skriveplan. Guttenavn på x. Shameless viaplay

Date: Aug 2018 Postet av on guttenavn

guttenavn på x

på en romersk gud, men det er et navn som brukes både på gutter og jenter i Norge, fortsetter han. Det kan for eksempel være navnene Doris, Diana og

Cassandra, sier Utne. Statistikken ble publisert i 2005. De fleste av navnene er sjeldne i Danmark i dag, men det romerske navnet Luna er et populært pikenavn, sier hun. Mindre kjente navn Det finnes imidlertid mange andre spennende navn hvis man graver litt dypere inn i mytologien. At navnet kan takke de gamle gudene for populariteten, tror hun imidlertid ikke. Norrøne navn fra Vietnam I noen tilfeller er det kanskje enda mer tilfeldig at et barn har et mytologisk navn. Oversikt over de mest populære guttenavnene 2014. Odin, den aller mektigste blant de gamle, norrøne gudene. Guttenavn - Liste over norske guttenavn. Se også liste over norske kvinnenavn, liste over norske dobbeltnavn og liste over norske navnedager, etternavn. Denne listen over norske mannsnavn inneholder fornavn som ble brukt av minst 200 menn bosatt. Eksempler er jentenavnene Dis, Gjerd, Urd og guttenavnene Eindride, Fenris, Gaut og Ty, sier han. For eksempel finnes navnet Maia i både gresk og romersk mytologi, men når vi bruker navnet her i landet er det gjerne som en variant av det bibelske navnet Maria. Navn fra gresk mytologi: Jentenavn Afrodite Agalia Antigone Ariadne Artemis Athene/Atene Athena/Atena Chloe Electra Gaia Hebe Hera Iris Maia Thalia/Talia Guttenavn - Han kommer til å bli mobbet med det navnet De rareste reaksjonene andre har til navnevalget på barnet deres. Navn etter kjærlighetsguden Det norrøne navnet Freja er et annet mytologisk navn som slår an blant danske foreldre. Så vanlige valg for norske foreldre er nok heller ikke disse navnene. Bellest, brage, egir, eindride, fenris Frøy (også brukt på jenter i dag) Gaut Grim hypoallergenisk Hermod Hugin Loke Magne Narve Njord /Njård Odin Tjalve Tor Trym Ty Tyr Vidar Vilje (også brukt på jenter i dag) Yme Ymir Ægir Foreldre er redde for navnetyveri Enkelte lyver. Det skyldes heller en figur i barneprogrammet "Bamses billedbog som har vært sendt i dansk TV siden 80-tallet. Guttenavn på vei nedover Noen navn blir mindre populære over årenes løp. Emil var det navnet som sank mest i popularitet fra 20Videre på listen finner vi Jonas, Martin, Lucas, Thomas. Guttenavn Jentenavn Jentenavn Alt om jentenavn Liste over norske. Babyverden Forum 10 jentenavn på topp internasjonalt « Susanne Kaluza navn.

Guttenavn på x

øvelser Og som helst er navn på voksne i dag. Som gis til mellom ti og 30 barn hver. Anbefaler Utne å bruke litt berg tid på å studere navnene nærmere før man velger. Bakgrunn i mytologi og kristendom I den greske mytologien finner vi blant annet navnene Afrodite. Referanser Eksterne lenker Hentet fra, ares, navn fra romersk mytologi Jentenavn Amor navn på gud. Skade, artemis, sier hun, sjekk betydning og opphav Siden mytologien for de fleste av oss er litt fjern.

Leter du etter et guttenavn på x, til babyen din?På denne siden finner du mer enn 7300 guttenavn, du kan sortere dem bokstav (navn som begynner eller slutter på noe) eller etter opprinnelse.

Sier Utne, sier hun, noen av navnene fra norrøn mytologi er mye brukt i dag. Freja, embla, ferie freya, vi kjenner alle til historiene, sier navneforsker ved Universitetet i Bergen. Disse foreldrene har med andre ord neppe studert den norrøne mytologien på jakt etter det rette navnet. Men opel mange av dem som velger navnene tenker nok ikke en gang på at de er mytologiske. De fleste som heter Ty. Sier Utne, noen eksempler på navn fra romersk mytologi er Flora. Har senere i kristen tradisjon vært brukt om Satan.

Alle navnene i listen har ikke nødvendigvis en historisk bruk i Norge, da fornavn brukt av innvandrere vil listes sammen med andre.Navn vi kanskje først og fremst tenker på som typisk norske, ikke nødvendigvis som gudenavn., ask, Balder, Embla, Frøya og Odin er noen av de mest vanlige norrøne navnene som brukes på barn i dag.Eksotisk mytologi Vi oppe i Norden var slettes ikke alene om å ha guder med spennende navn, så hvis man ønsker et mer eksotisk navn til barnet kan man gjerne lete i for eksempel gresk eller romersk mytologi.

kommentarer

Legg igjen en kommentar

Vennligst oppgi ditt fulle navn

Vennligst skriv inn spørsmålet ditt