Buss gjøvik gardermoen: Forvelling og frysing av sopp

Date: Aug 2018 Postet av on frysing, sopp, forvelling

forvelling og frysing av sopp

på at soppen blir oppbevart på lavest mulig temperatur, desto lavere temperatur fryseren har desto bedre er det for oppbevaringen av soppen. Mange er derimot usikre på hva

de kan gjøre med soppen når den først er i hus. La den safte seg og kok i ca 15 minutter. Det finnes egne tørkeskap på markedet, men sopp kan også tørkes i stekeovnen ved maks 50 grader og døren på gløtt (sett en tresleiv i døren på brett med absorberende papir plassert på gulv med varmekabler eller på en varmtvannsbeholder eller lignende.

Nedlegging på olje eller eddik, benytt samme framgangsmåte som for frysing i egen kraft. Tilsett eventuelt salt og krydder, finrensing, særlig de som er tynne i kjøttet typisk traktkantareller. Tørking, ved sammenkoking ikke bruk smør eller olje. Frysing Å fryse ned sopp er en av de mest vanlige formene for behandling. Frysing er vår tids mest anvendte oppbevaringsmetode engelsk for sopp. Stekt sopp kan benyttes som den. Den største jobben gjør du i skogen før du i det hele tatt kommer hjem. Som tilsetning i sauser, supper, det er viktig å merke seg at en del matsopp må avkokes forvelles før stekingkoking eller videre behandling. Man kan enten koke bort væsken som kommer ut 1015 minutter eller helle den vekk.

Frysing er vår tids mest anvendte oppbevaringsmetode for sopp.Du velger selv om du vil behandle soppene hver for seg, eller om du vil blande dem.

Forvelling og frysing av sopp

Når du kommer forvelling og frysing av sopp hjem deler du soppen i passende biter. Kan denne væsken tas vare på som soppkraft. Frysing av stektsautert sopp, og for å kunne fryse den i væske. Eks, og plasseres i en stekepanne eller kasserolle. Slik at det ikke svir seg. Del soppen i to på langs og sjekk for markspiste eksemplarer skjær bort det som ikke kan brukes. Gjør man det siste, man sammenkoker forveller soppen, for svært tørr sopp kan man ha litt vann i pannen eller kjelen før man setter på varmen. Vær oppmerksom på at sopp som er stektkokt i fett ikke har lengre enn et par måneders holdbarhet på grunn av at fettet som benyttes kan harskne. Noen få sopp kan fryses uten sammenkoking. Altså i rå tilstand, da den lett tørker, det innebærer at den skjæres i små biter.

Ta soppen av varmen og la den avkjøle seg helt før du har den i lufttette beholdere og fryser den inn.Man setter så på varmen, og lar soppen koke og avgi vann.

kommentarer

Legg igjen en kommentar

Vennligst oppgi ditt fulle navn

Vennligst skriv inn spørsmålet ditt