Nyheter om forskning. Diabetes type 1 og 2 forskjell; Sosiologi og sosialantropologi eksamen privatist

Date: Jul 2018 Postet av on type, diabetes, forskjell

diabetes type 1 og 2 forskjell

å skaffe seg energi. Grunnen til at symptomene kommer snikende er at ved diabetes type 2 produserer kroppen fortsatt insulin selv, men produksjonen er ikke god nok, eller

kroppen klarer ikke å utnytte sandnes insulinet godt nok. Diabetes Mellitus er en gruppe metabolske sykdommer. Både høyt og lavt blodsukker er skadelig for helsen. Ettersom denne typen diabetes er i hovedsak knyttet til manglende fysisk aktivitet, kan legen sette pasienten på en streng diett i forbindelse med et regulert mengde trening. Diabetes type 1: Farlig høyt blodsukker, ketoacidose. Noen kaller det også diabetes type.5. Sykdommen skyldes derfor dels nedsatt insulinproduksjon, og dels at insulinet virker for dårlig. Diabetes type 1, også kalt insulinavhengig diabetes, oppstår i alle aldersgrupper, men oftest hos barn og unge. Årsaken til de kraftige symptomene, er at sukkernivået i blodet stiger når kroppen ikke får nok insulin, eller noe insulin i det hele tatt. . Les mer om fem typer diabetes. Diabetes type 1 : Da Emilie Waaden var ni år gammel, begynte hun å merke at noe var galt. Som et resultat, kan noen som lider av denne tilstanden opplever forhøyede nivåer av sukker i blodet. Dere har sikkert hørt det tusenvis av ganger, at fedme, livsstil og ernæring sauses sammen i en eneste stor røre. I tillegg kommer svangerskapsdiabetes. Diabetes type 2: Økt risiko for hjertesykdom Økt risiko for amputasjon av bein Økt risiko for leggsår Økt risiko for synsproblemer Økt risiko for nyreproblemer Økt risiko for potensproblemer Økt risiko for slag Økt risiko for nevropati (ødeleggelse av nerve-endene) Les mer om risiko uten.

Dno aksjen fremover Diabetes type 1 og 2 forskjell

Er det en økning i den spor gaupe enkeltes blodsukkernivået. Diabetes type 2 er den vanligste formen for diabetes og blir ofte kalt en folkesykdom fordi den er så utbredt. Vanlige symptomer er at man blir tørst og tørr i munnen.

Mange snakker om diabetes uten å presisere hva det snakkes.Diabetes er jo ikke bare én sykdom.Så hva er egentlig forskjellen på type 1 og type 2?

Diabetes type 1 og 2 forskjell. Sosionom ntnu

Et diabetes type 1 og 2 forskjell forhøyet langtidsblodsukker HbA1c vil gjøre skade på åreveggene. Dette kalles insulinresistens og kan til slutt føre til at bukspyttkjertelen stopper å produsere insulin. Redusert syn eller ved hjerteinfarkt, forskjell på årsaker hvorfor får man sykdommene.

LES også: Hard intervalltrening er bra for de som har diabetes type 2 Forskjell på behandling Diabetes type 1: Det finnes ingen kur mot diabetes type 1, men nok kunnskap og god diabeteskontroll er en viktig del av behandlingen for å leve et langt og godt.Insulin er nødvendig for at kroppen skal kunne bruke sukker fra karbohydrater som energi, og for at vi skal kunne lagre sukker til fremtidig bruk.

kommentarer

Legg igjen en kommentar

Vennligst oppgi ditt fulle navn

Vennligst skriv inn spørsmålet ditt