Opprettelse av as: Budsjettmal, Tommy østgaard

Date: Aug 2018 Postet av on budsjettmal

budsjettmal

og budsjett. Det første du starter med er å tenke igjennom alle inntektene du/familien din har. Forhåpentligvis er inntektene større enn utgiftene, men det kan hende du får

en aha-opplevelse over å se hvor mye du kan spare bare ved å være litt mer oppmerksom. Her er et innlegg som forklarer denne prosedyren litt nærmere: Uventede regninger eksisterer ikke. Men for de aller fleste er tiden vel verdt investeringen. Andre og mer variable utgifter kan for eksempel være matvarer, klær, kinobilletter og slike ting. Som en forberedelse til den kommende tiden med økonomisk kontroll skal man ta vare på absolutt alle kvitteringer på innkjøp man gjør, samtidig som man har full kontroll på alle regninger som betales. Dette bør det være et mål å unngå, og dermed bør man i budsjettet legge inn egne poster for middager ute, reiser, gaver, klær, sko og personlig helse og hygiene.

Det å lage seg et budsjett vil nok for mange være noe som sitter web langt inne. Men vi sier det igjen, gjør det enkelt å ha et budsjett. Felles utgifter 2 lister vi opp personlige utgifter. Vi har allerede nevnt det tidligere i artikkelen.

Budsjettmal

Og dette er en svakhet blant svært mange i Norge i dag. Som ung voksen er det en selv som må leve på vann og poeng videregående brød hvis pengene brukes opp skal man møte på forberedelsesdag skriftlig eksamen lenge før lønna kommer. Lønn, så prøv å spare litt hver eneste måned. Har man kontroll på det samlede inntekts og utgiftsnivået har man kommet langt på vei.

Last NED: Klikk på bildet for å laste ned Sparebank 1s enkle mal for personlig budsjett.Ønsker du å bruke regneark til ditt budsjett trenger du naturligvis ikke å lage det selv fra bunnen: det finnes nok av utmerkede maler på nett som du kan tilpasse til din egen eller din families økonomi og det er veldig enkelt.Du har kanskje studielån, men ikke din partner?

kommentarer

Legg igjen en kommentar

Vennligst oppgi ditt fulle navn

Vennligst skriv inn spørsmålet ditt