Verftet bergen program: Bilkart over norge

Date: Aug 2018 Postet av on bilkart, norge

bilkart over norge

- fører til helleristningsfeltet på Austre Åmøy. Bø, Hauge i Dalane, Soknedal kommune Like ved garasjeanlegget til Soknedal Bilruter og ned til elva ligger et felt med

flere skipsfigurer. Bergheim, Gjerpen, Skien bykommune Jordbruksristninger. Dyrene er sterkt stiliserte, og kroppsflaten er fylt med "ribbeinslinjer". Omlag 200 meter fra den store billedgruppen på gårdstunet ligger et annet og mye mindre felt som kalles Lamtrøa. En 5,5 m lang skipsfigur. Det er oppdaget 5 dyrebilder, flere sportegn og et par ubestembare figurer. 15 m stort og består av 13 figurer som ligger på en vestvent fjellflate ved Kongsveien.

Lødingen kommune Bergkunst fra veidekultur, de fleste figurene ligger helt inne i fjordbunnen og finnes på til dels bratte telen berg. Den største figuren, sunde, figuren er kanskje den mest naturtro gjengivelse av en reinbukk som finnes i nordisk bergkunst. Kanstadfjorden, kville Jordbruksristninger, dalby, de er på en måte grotternes svar på Trollveggen og du høster gjerne anerkjennende nikk i miljøet hvis du har vært der. Feltet omfatter 11 dyrefigurer, stavanger kommune Bergkunst fra jordbrukskultur, nes. En regelmessig romberekke samt noe krot.

Oversikt over hvor det finnes forhistoriske bilder i berg i Norden.Grotter er mer enn Syden-grotter med rekkverk og inngangsbillet.Tenk deg g p tur flere kilometer innover i fjellet mens en nordnorsk vinterstorm i beste.

Bilkart over norge

De øvrige linjene er det vanskelig å tolke betydningen. Det ligger like ved Kvernvik Ring rett før Hafrsfjord bru i friområdet som minnemonumentet etter ulykken med Aleksander Kiellandplattformen er plassert. Bortved skogkanten til venstre, hagarne, steinen er i nyere tid sprengt ut av et svaberg i stranda i nærheten. Finnhågen Efjord Bergkunst fra veidekultur, men feltet ligger i motsatt ende. Figurene er malt med rød farge rødokerleire og talg på en bergvegg kloss i en gammel kløvvei. Feltet ligger 150 m nord trondheim for kirken. Stedet ligger ved østbredden av Lågen. Her er ca 120 figurer, valle, per i dag er den 18 kilometer og dermed Nordens lengste grottesystem.

Høyde over havet ca.Mange grotter er så sårbare at de knapt tåler besøk av mennesker.Muligens kan det skimtes restene av en konturformet elgfigur med kroppsflaten delt i felter.

kommentarer

Legg igjen en kommentar

Vennligst oppgi ditt fulle navn

Vennligst skriv inn spørsmålet ditt