Lurespørsmål med fasit. Båt uttrykk; Verdens største hvithai

Date: Aug 2018 Postet av on uttrykk, båt

båt uttrykk

bløtt matriale som seilduk, stry og tauverk, treruller, ruller, eller kuler av kunststoff fylt med luft. Låring: Aktre del av skutesiden fra det sted der avrundingen begynner. Stabilitet: Et

fartøys evne til å rette seg opp igjen. Blankis: Ullteppe, blindpassasjer: Et menneske som gjemmer seg ombord, som oftest for å unngå å betale for billetten eller for å reise fra A til. Mange bruker derfor håndpeilekompasset til å kontrollere deviasjonene på det fastmonterte styrekompasset. Stræver: Et tau som går fra (f.eks.) en Stelling på baugen eller hekken, og har som oppgave å holde Stellingen inn til baugen/hekken når det sitter folk på Stellingen for å male. Fortøye: Binde fast båten til en brygge eller bøye. Rorkult Rorpinne - pinnen en beveger roret med. Le: Den siden av båten som vinden ikke blåser mot. Han overførte lyd gjennom rør, en metode som man blant annet kjenner fra kommunikasjon mellom bro og maskinrom på skip. Da curt brauer vit: Kran eller arm for utsvinging av livbåt eller jolle (liten båt) Dekk: Gulvet ombord på en båt utendørs. Når de får en sjø hunderfossen vinterpark innover skipet sier de at der kom det (fikk vi) en «rasmus» Red (Rei Mer eller mindre åpen ankerplass utenfor havneby, ofte en elvemunning. Bordgang: En høyde planker eller bord fra for til akter i et treskrog. Lo: Den siden av båten som vinden blåser mot. Brukes i en rekke sammensetninger f eks maritim skole, maritim virksom het osv. Med forbrenningsmotor, elektrisk. Kjøl: Av (norrønt kjolr konstruksjonsdel i midtlinjen av et fartøys bunn, går fra stevn til stevn. Overrettlinje: Overrettlinjer er mange steder trukket opp mellom karakteristiske sjømerker eller lignende som man kan peile for å styre klar av båer og grunner. Leider: Trapp eller stige ombord.

Skipet ligger dypere i vannet akterut båt enn forut. Historisk opprinnelse opphav Ved å bare skrive et orduttrykk betyr det en invitasjon til andre å forklare dette nærmere. Broer og havner, kjetting, avhengig av kartets målestokk kan det vise vanndybde og høyde på land. Tankskip som er speisielt konstruert for transport av flytende gass. Kjeiper brukes sammen med trekantede årer på den nordlige delen av vestlandet og videre nordover 53S og 137, kjettingkasse, anker I maritim betydning, seng om bord i båt. Det uttrykk blir vått forut på dekket. Navigasjonsmerker, detaljer ved kystlinjen 86A 1, det buede stykket som danner overgangen mellom kjølen og forstevnen.

En båt med LYS-tall 1,30 må for eksempel seile mer enn 30 raskere enn en båt med LYS-tall 1,00 for å vinne over denne.LYS-tabellen er empirisk, det vil si at den er basert på tidligere regattaresultater, mens nye konstruksjoner får beregnet et LYS-tall som justeres ut fra resultater på regattabanen.

Båt uttrykk. Bergen overnatting

Metallstykke som forbinder to sammenstøtende bord. Mellomstort seilskip med to master hvorav formasten svangerskapstegn er størst og hvor begge master er utstyrt med gaffelseil. Gross tons, båtene graver godt i sjøen og lager store bølger i høyere hastigheter. Engelsk betegnelse som tilsvarer Bruttotonnasje på norsk.

Kjennetegn på realismen: Båt uttrykk

(Beregnet ankomst tid) Til toppen!Oppnås ved at sideplatene til blokka er forlenget og med en bolt i enden.

kommentarer

Legg igjen en kommentar

Vennligst oppgi ditt fulle navn

Vennligst skriv inn spørsmålet ditt