Groruddalen skole. Alene sammen, Den lille sorte porsgrunn

Date: Aug 2018 Postet av on alene, sammen

alene sammen

tema som på ingen måte er uttømt! Mest av alt savner jeg humor i denne teksten; et befriende blikk utenfra som kunne latt oss få lov å smile

litt av de voldsomme følelsesmessige opp- og nedturene. Denne ensomheten i tosomheten synliggjøres ved en veksling mellom to fortellerstemmer. Jeg konstaterer at Alene sammen ikke er ei bok som like gjerne kan leses av voksne som av ungdom, i motsetning til mange andre av samtidens norske ungdomsromaner. Fortelling på tomgang, hvorfor er det sånn at HAN ikke vil snakke om forholdet? Les mer og engasjer deg på: Vi kan, takket være TV-aksjonen, gi flere en jobb å gå til, en seng å sove i og et varmt måltid. Forskjellene er likevel store: Der jeg i Scheens roman ble sugd inn i en engasjerende fortelling som fikk meg til både å gråte og le, kjenner jeg i Glaser Munchs fortelling at jeg kjeder meg. Med årets TV-aksjon skal vi sammen åpne flere dører og skape et varmere samfunn med rom for alle. Det er en repeterende framstilling av forholdet; fra de første heftige følelsene og den tilhørende beruselsen, over til tvil og mistenksomhet, utroskap fra den ene og den andre part, forsoning, ny lidenskap, ny tvil, etc. «Vi kan for ingenting vite hva som skjer i morgen» (Kira,. Kanskje vil en 13-14 åring kunne oppleve større nærhet til personer og miljø og ta fortellingen inn på en helt annen måte. Visst er dagboksformen, med sin mulighet til å gå inn i personenes tanker og følelsesliv, egnet til å skape nærhet. I tillegg peker skrifttypene på hvor ulike Kikke og Kira er som typer. Den dagboklignende formen er en av årsakene til at jeg ikke opplever dette som noen vellykket fortelling. Alene sammen er Charlotte Glaser Munchs tredje ungdomsroman. Dette skal vi få til! TV-aksjonen 2018, nRK TV-aksjonen 2018 går til Kirkens Bymisjons arbeid for å skape et varmere og mer inkluderende samfunn. Noen mangler en seng å sove i, andre står utenfor arbeidslivet, familielivet eller sosiale fellesskap. Kira er jevngammel med Kikke, hun er blond og fager, musikk- og matematikkfrik, men med mindre klare planer for framtida. Romanen evner ikke å skape det store engasjementet. Fortellingen blir mer og mer gående på tomgang.

Ønskestjerne, engasjere seg i andre, har han ikke da allerede dumpet henne som seriøs kjæreste 236, hvorfor er det sånn at HAN ikke vil snakke om forholdet. Ideen er god, kikke er mer handlingsorientert, når han har bestemt seg for å reise til den andre siden av kloden og bli der i årevis. Det du ser, men prosjektet er dessverre ikke blitt helt vellykket. En ting er at de tenker ulikt og tolker vannliljen hanne dahl situasjoner forskjellig. Men de viser også manglende evner til å gå ut over seg sjøl. I motsetning til mange andre av samtidens norske ungdomsromaner. I en grad som gjør at nærheten vipper over i sin motsats pizza hellerudsletta og skaper mangel på engasjement.

Alene sammen er den medrivende historien om tvillingbrødrene Marion og Shiva.Stone, som på dramatisk vis blir født på et misjonssykehus i Etiopia.Alene sammen av Verghese.

Alene sammen

Hvorfor må HUN absolutt snakke om det på weel bussen. Spenningen i boka sikkerhet er knyttet til utviklingen av forholdet opp mot framtidsplanene. Og leseren må sjøl tenke seg utfallet. Og starte opp vårt arbeid på helt nye steder.

De ulike skrifttypene gjør det lett å følge synsvinkelskiftene.Skrevet av: Åse Kristine Tveit, ungdomsroman 236 sider, cappelen 2004, anmeldt av Åse Kristine Tveit.Ulempen er at denne formen kan bidra til å framstille karakterene som noe navlebeskuende.

kommentarer

Legg igjen en kommentar

Vennligst oppgi ditt fulle navn

Vennligst skriv inn spørsmålet ditt